חדשות
מורה ותלמידים על הדשא

10 סיבות לבחור בלימודים הומניסטיים

עדיין מתלבטים מה ללמוד בשנה הבאה? אם אתם מתכננים קריירה במגזר הפרטי או הציבורי, באקדמיה או בתקשורת, בדיפלומטיה או בהיי-טק: קבלו 10 סיבות טובות למה לבחור בלימודים הומניסטיים (אבל יש עוד הרבה).

1 במרץ 2014   |  מאת: מערכת תוכן ועניינים

1. זה פשוט מעניין. אבל ממש.

ספרים מסודרים על שולחן

תכנית הליבה של הלימודים ההומניסטיים מלמדת מבואות מכל תחומי המדע: מהיסטוריה ועד ספרות, מפילוסופיה ועד מוזיקה ואמנות. מי שסקרנות ורצון בלתי נגמר לידע הם מהתכונות הבולטות שלו, צריך רק להעיף מבט ברשימת הקורסים שלנו. אתם כבר תבינו.

2. להתכונן למקצועות העתיד

 יועצת ותלמיד במסדרון

יותר ויותר בוגרי מוסדות אקדמיים מגלים שהמקצועות שלמדו והטכנולוגיות שבהן רכשו מיומנויות שייכים לעולם של אתמול. מקצועות שנחשבו ‘בטוחים’ הולכים ונדחקים הצידה, ואילו מקצועות שאיש לא דמיין – מכפילים את הביקושים. רק למי שיש בסיס בתחומי הרוח יש יכולת להתמודד עם נושאי ידע חדשים, ולהתאקלם היטב בנוף התעסוקה המשתנה.

3. לקרוא את התמונה הגדולה

צלליות תלמידים במסדרון מרחוק

 

האמת היא שרוב הדברים בעולם קשורים זה לזה. חשוב לאיש עסקים לדעת משהו על פסיכולוגיה; הכרחי לדיפלומטית להכיר את תחומי הפילוסופיה; אנשי תקשורת חייבים ללמוד היסטוריה. לימוד רב-תחומי הכולל מבואות לכל תחומי הידע מסייע לך לפתח עומק ומאפשר לך להסתכל במבט רחב על העולם.

4. כדי להגיע גבוה צריך בסיס רחב

תלמידים בספרייה

 

כדי להנהיג את החברה, להתקדם בעולם האקדמיה, ליזום חברת-הזנק או להופיע בשעת-השיא של ערוצי התקשורת לא מספיקים קשרים ולא מספיק כשרון. יש צורך בידע רחב, עומק אישי והשמעת קול מקורי. את מה שנדרש לשם פיתוח הקול הייחודי שלך אפשר לרכוש רק מתוך השכלה רחבה.

5. לשדרג כל מקצוע

סטודנטית מול הכנסת

 

לא משנה מה ברצונך לעשות, הלימודים ההומניסטיים מאמנים אותך לעשות את זה הכי טוב שאפשר. להיות עובד טוב (או מעסיק טוב, או יזם מוכשר) פירושו להיות ראש גדול, ליזום, לא להפסיק לחשוב, לעבוד בצוות, להניע תהליכים, למצוא פתרונות מקוריים – כל מה ששיטת הלימודים ההומניסטית מנחילה.

הקורסים הנלמדים בשלם הם ‘עתירי כתיבה’ ורשימות הקריאה שלהם מכילות רבים מספרי המופת של התרבות המערבית והיהודית. הם דורשים לכתוב ולקרוא כמעט בלי סוף, להגיב, להרצות בפני קהל ולגבש דעה משלך. אם תמיד חלמת לפנות לקהל רחב של אנשים, לדעת לכתוב באופן רהוט ולא להתבלבל מול טענות סותרות – זהו ללא ספק תחום הלימודים שלך.

7. להבין איפה אתם חיים

העיר העתיקה מכיוון ארמון הנציב

 

האדם המודרני חי במרחב גיאוגרפי ופועל בשדה תרבותי, אך מקיים גם קהילה טכנולוגית, מתייחס לממדים דתיים ומשתייך פוליטית. לכל אחד מהתחומים האלה שורשים עמוקים שלא תמיד מובנים לנו. רוצה להבין את הזהות שלך? הבנה של התרבות המערבית, המסורת היהודית והמרחב האסלאמי הם התחלה טובה.

8. לפתח יכולות קבוצתיות

ABS_9717

מכירים את זה שבמודעות הדרושים מבקשים מועמדים בעלי “יכולת עבודה בצוות”? אז זה. שיטת הלימודים במרכז האקדמי שלם היא בעיקר בסמינרים בקבוצות קטנות בהם נידונים נושאים באורח דמוקרטי: כל אחד נחשב, כל אחת נראית. כך מתרגלים להיות ‘שחקנים קבוצתיים’ ולומדים להנהיג את הקבוצה להישגים.

9. כי תמיד יהיה לך מה לקרוא

shira_laurence_book

עבור בוגרי הלימודים ההומניסטיים, עולם התוכן והידע לא נגמר אף פעם. למי שעוסק ברוח יש תמיד על מה לחשוב, עם מי לדון, הזדמנויות לגלות תחומי עניין חדשים ורקע מתאים כדי להשוות אותם לתחומים אחרים שלמד. בקיצור — כי יהיו לכם חיים מעניינים.

10. לרכוש חברים (ומורים) לחיים

Ido_Hevroni_seminar

חברים אמיתיים הם אלה שישבת איתם עד אמצע הלילה ודיברת איתם מעומק הלב על רגשות, על מחשבות… על החיים. המורים שהנחו אותך בדיונים על נושאים משני-חיים וליוו אותך באופן אישי, הם המורים הנכונים לקחת איתך הלאה. הלימודים ההומניסטיים עוסקים בנושאים העמוקים ביותר שישנם, והחברים והמורים שרכשת בזמן הלימודים הם אלה שילוו אותך עשרות שנים קדימה.

מתעניינים בלימודים הומניסטיים? למה שלא תבואו ליום הפתוח ותתרשמו בעצמכם?

מתעניינים בלימודים בשלם? נשמח לדבר

רוצים ללמוד במחזור הבא של המרכז האקדמי שלם? מלאו טופס וניצור אתכם קשר לגבי היום מיון הקרוב.