התוכנית ללימודי המזרח התיכון והאסלאםקורסים

סוגות אסלאמיות קלאסיות I: קראן, חדית', פקה

מרצה:  יוחנן פרידמן

נסקור וננתח את מקורות הראשיים של המסורת המוסלמית. התלמידים יתבקשו לקרוא קטעים משמעותיים מכל סוגה (בתרגום ובמידת האפשר במקור) ולהתוודע למחקרים הנוגעים לסוגות האלה. בנושאים מתאימים ניתן יהיה להראות את הרלבנטיות של המסורת לזרמים הדתיים הרווחים בקרב המוסלמים בימינו. הקורס יינתן בצורת סמינריון והתלמידים יתבקשו לכתוב עבודות אחדות במשך הסמסטר.

בפרק על הקוראן יידונו טיבו של הספר כגילוי אלוהי מילולי על פי המסורת המוסלמית והמשמעות הדתית של הרעיון. היחס אל הקוראן כמקור ראשי לאמונה, הדוגמה שלפיה הקוראן הוא ספר שאינו ניתן לחיקוי והמחלוקת בשאלת תרגומו ללשונות אחרות יידונו בהרחבה. נעסוק בתכני הקוראן בתקופות השונות של התהוותו וננסה לעמוד על משמעות ההבדלים האלה. תשומת לב מיוחדת תוקדש לתכנים ההלכתיים של הקוראן ובמיוחד לחמש העברות הנזכרות בו יחד עם העונשים המוטלים עליהם וליחסו של הקוראן ללא מוסלמים.

בחלק הדן בחדית` נתמקד באופיה של הספרות הזאת, בבקורת החדית` המוסלמית המסורתית ונשווה אותה לאופן שבו משתמשים בספרות החדית` במחקר המודררני. נעסוק במספר ניכר של סוגיות מוסריות, הלכתיות והיסטוריות הנידונות בספרות הזאת. נשתדל לקרוא לא מעט בתרגום האנגלי של ה"צחיח"של מוחמד אבן אסמאעיל אל־בח`ארי (מת בשנת 870 לספה"נ).

בפרק על ההלכה נחזור ונטפל בתכנים ההלכתיים של הקוראן ובמיוחד באותם עניינים הלכתיים שבהם ההלכה התפתחה בכיוונים שאין להם ביסוס של ממש בקוראן.

לסילבוס המלא

רשימת הקורסים המלאה של התוכנית ללימודי המזרח התיכון והאסלאם

יום פתוח דיגיטלי

25.06  |  20:00-17:00

בואו לחוות איך זה ללמוד אצלנו

אתם מוזמנים להצטרף אלינו ליום פתוח דיגיטלי: להרגיש איך זה ללמוד אצלנו, להכיר את תוכנית הלימודים, להבין איך התואר שלנו יכול להביא אתכם למקומות מדהימים ולשאול אותנו כל מה שמעניין אתכם.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

ביקור בשלם

בואו להכיר אותנו קצת יותר

כדי שתוכלו להכיר אותנו באמת, אתם מוזמנים להצטרף ליום שגרתי אצלנו. בואו להרגיש אותנו בלי תיווך: היכנסו לשיעור*, שוחחו עם הסטודנטים בהפסקות ובדקו אם אנחנו "מרגישים" לכם נכון

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

*הביקור בשיעורים הינו בתיאום מראש בלבד

הרשמה ליום המיון

22.07  |  15:30-08:30

יום המיון כולל מבחן המעריך כישורים אנליטיים וחשיבה ביקורתית, משימת כתיבה ודיון קבוצתי. מועמדים שעברו בהצלחה את שלושת השלבים הללו יזומנו לריאיון אישי.
ההשתתפות ביום המיון הינה בהזמנה בלבד.

מצטיינים? השאירו את פרטיכם ונחזור אליכם עם כל הפרטים

* יום המיון יתקיים במתכונת דיגיטלית. במידה שנוכל לקיימו פיזית, נודיע על כך מראש.
* אנחנו לא דורשים פסיכומטרי