אחד מחדרי הסמינרים במרכז האקדמי שלם

המרכז האקדמי שלם פותח מרכז כתיבה ראשון מסוגו בישראל

כחלק ממטרתו להוציא משעריו אזרחים בעלי חשיבה ביקורתית, יכולת שכנוע ומיומנויות כתיבה, המרכז האקדמי שלם פותח מרכז לכתיבה אקדמית – תוכנית ראשונה מסוגה בהשכלה הגבוהה בישראל. המרכז, בראשות המחבר, החוקר והעיתונאי המוערך ד"ר אבי גרפינקל, ישאף להעמיד את הכתיבה במרכז החוויה הלימודית של הסטודנטים. מרכז הכתיבה, שהוקם על פי המודל של מרכזי כתיבה באוניברסיטאות ובקולג'ים למדעי הרוח המובילים בארצות הברית, יספק תמיכה אישית לסטודנטים בכל שלב של התקדמותם האקדמית, ויסייע להם לפתח מיומנויות בכתיבה אקדמית, כתיבה מבארת וכתיבה יוצרת; בקריאה אנליטית; ובדיבור בפני קהל. המרכז יספק סיוע ממוקד לתלמידי השנה הראשונה בפיתוח תזות ובבניית טיעונים, וסיוע לתלמידים מתקדמים בעבודות המחקר העצמאיות שלהם. הוא גם יציג בפני סטודנטים מגוון של תחומי עיסוק מבוססי כתיבה מחוץ לאקדמיה, כגון עיתונות, ויראה כיצד יכולות כתיבה גבוהות מעשירות שורה של מקצועות, ממשפטים ועד עסקים.

30 ביולי 2013

כחלק ממטרתו להוציא משעריו אזרחים בעלי חשיבה ביקורתית, יכולת שכנוע ומיומנויות כתיבה, המרכז האקדמי שלם פותח מרכז לכתיבה אקדמית – תוכנית ראשונה מסוגה בהשכלה הגבוהה בישראל. המרכז, בראשות המחבר, החוקר והעיתונאי המוערך ד"ר אבי גרפינקל, ישאף להעמיד את הכתיבה במרכז החוויה הלימודית של הסטודנטים.

ד"ר עידו חברוני, המנהל החינוכי של המרכז האקדמי שלם, מדגיש כי מרכז הכתיבה נועד להיות "ידידותי ביותר למשתמש", והתלמידים יוכלו להסתייע בו על בסיס פגישות שייקבעו מראש וכן על בסיס מזדמן. יתר על כן, המרכז ייזום פעילות על ידי זיהוי תלמידים הזקוקים לסיוע, אשר יזכו להדרכה אינטנסיבית. "בשלם אנחנו שואפים ליצור תרבות של כתיבה שבה התלמידים מקבלים באופן שוטף משוב על כתיבתם, ועובדים כל העת לשיפור יכולותיהם לבטא רעיונות בדרכים ברורות ומשכנעות. כדי שזה יקרה, אין להגביל את העזרה בכתיבה לכמה שעות בשבוע. יש להעמיד את הסיוע לרשות התלמידים בכל עת, כחלק מהותי ואורגני מן הלימוד".

מנהל מרכז הכתיבה ד"ר גרפינקל, שגם ילמד קורס בכתיבה כחלק מלימודי הליבה של המרכז, הוא בעל רקע מגוון בכתיבה. הוא חיבר מספר ספרי פרוזה, עמד בראש הדסק הכלכלי בעיתון "הארץ", וייסד את קורס הכתיבה לכתבים בצה"ל, שנעשה מאז לקורס חובה. כמי שלימד, בין השאר, קורסים בספרות השוואתית ומודרנית בשורה של מוסדות אקדמאים בישראל, גרפינקל מודע לשלבי התהליך – והתוצאה – של קידום יכולות כתיבה של סטודנטים. "משימת מרכז הכתיבה תומכת במטרות המפתח של תפישת החינוך של שלם", הסביר גרפינקל. "פיתוח מיומנויות כתיבה פירושו פיתוח היכולות האינטלקטואליות, וכן שיפור המשמעת העצמית החיונית כדי למנף את היכולות האלה לכדי פעולה ממשית בעולם. כתיבה טובה", מסכם גרפינקל, "מעשירה את כל תחומי החיים".