'המוסר הטוב והיחס הרע': סמינר על רלטיוויזם מוסרי
מהו מוסר רלטיבי והמי הדינמיקה בין המוסר ליחס? האם אלוהים או האדם יכולים לשמש כמקור למוסר? מהם ההבדלים המוסריים בינינו והאם יש וודאיות מוחלטת בכל העניין? ד"ר יקי מנשנפרוינד בסמינר מקוצר על היחס הטוב והמוסר הרע
האם המוסר יחסי?
רבים בימינו טוענים שחוקי המוסר אינם קבועים ואינם אוניברסליים, אלא שהם משתנים ותלויים בחברה, בתקופה ההיסטורית ובתרבות. לפי השקפה זו, הקרויה רלטיוויזם מוסרי, אם בתרבות מסוימת מקובל, למשל, רצח תינוקות (אינפנטיסייד), כי אז אין לנו ברירה אלא להסכים שמנהג זה הוא מוסרי ביחס לתרבות זאת, וכי אין שום דרך אובייקטיבית לטעון שמדובר במעשה ובהשקפה בלתי-מוסריים. רלטיוויסטים טוענים כי מה שמקובל בתרבותנו אינו מקובל תמיד בתרבויות אחרות, וכי אל לנו לכפות את ערכינו על תרבויות אלו רק משום שערכיהן שונים משלנו. הרלטיוויזם המוסרי מבוסס על כמה הנחות יסוד, שאת חלקן ננסה לבחון (ולבקר) בשיעור קצר זה.
ד”ר יקי (יעקב) מנשנפרויד הוא חוקר פילוסופיה, סופר, מתרגם ומבקר. חבר מערכת ובעל טור בעבר על מדע ותקשורת ב"עין השביעית". ד"ר מנשנפרויד כתב ספרים אחדים, ובהם "עידן הבורות" (2009), המבקש לחשוף את האמת שמאחורי אמונות העידן החדש.