
סטודנטים בשלם קיבלו מענק לפיתוח יוזמות מעורבות בקהילה
שני סטודנטים במרכז האקדמי שלם, הדס ידידוביץ' ויצחק מור, קיבלו את מענק "Make It Happen" מקרן שוסטרמן, התומכת ביזמים צעירים מרחבי העולם המבקשים ליצור חוויה יהודית חדשנית. ידידוביץ' ומור הגישו הצעה להקמת תוכנית לרווחת אנשי התחזוקה של קרית מוריה, מתחם הסוכנות היהודית בו שוכן המרכז האקדמי שלם.
שני סטודנטים במרכז האקדמי שלם, הדס ידידוביץ' ויצחק מור, קיבלו את מענק "Make It Happen" מקרן שוסטרמן, התומכת ביזמים צעירים מרחבי העולם המבקשים ליצור חוויה יהודית חדשנית.
ידידוביץ' ומור הגישו הצעה להקמת תוכנית לרווחת אנשי התחזוקה של קרית מוריה, מתחם הסוכנות היהודית בו שוכן המרכז האקדמי שלם, וכן מספר רב של יוזמות המיועדות לסייע לחיזוק הקשרים בין ישראלים לקהילות יהודיות בעולם. עובדי קרית מוריה – רבים מהם עולים חדשים מאתיופיה ומארצות דרום אמריקה – יודעים עברית מועטה, אם בכלל, ונאבקים כדי לנווט את דרכם בתרבות החדשה. על ידי הצעת שיעורי עברית וסדנאות מיומנות, מסבירה הדס, המיזם שנקרא 'קריה נאמנה' "עתיד לשפר את ההערכה העצמית של עובדים אלה ולהגביר את תחושת השייכות שלהם לסביבתם". צעד זה, כך היא מקווה, "יהיה צעד ראשון בהתפתחות תחושה של מעורבות אמיתית בחברה הישראלית. אנו מאושרים שקרן שוסטרמן תומכת במאמצינו להפוך ערכים יהודיים למציאות בשטח".
'קריה נאמנה' הוא תולדה של 'מיזם צדק', מפעל משותף למרכז האקדמי שלם ולסוכנות היהודית לקידום השכונה הירושלמית שבה הם מצויים. יוזמות נוספות במסגרת 'מיזם צדק' הן 'בנק הזמן', המנחה משפחות בניהול זמן ותקציב (פעולה חיונית כדי להימנע מחובות ועוני) וכן תוכניות תרבותיות שתוכננו במיוחד עבור משפחות מעוטות יכולת, במטרה לחשוף את ילדיהן למוזיקה ואמנות.
אלן הופמן, מנכ"ל הסוכנות היהודית, מביע את התלהבותו מ"המאמץ העיקש של המרכז האקדמי שלם להביא את המעורבות בקהילה לראש סדר העדיפויות החינוכי". לדבריו, "המחשבה הרווחת היא כי האקדמיה היא שם נרדף לאדישות אזרחית וניתוק, אך יוזמת 'קמפוס צדק' בקרית מוריה מוכיחה כי קיים דגם חינוכי שיכול ליצור התלהבות ותשוקה בקרב סטודנטים, לקחת אחריות אזרחית וקהילתית".
המיזם 'קריה נאמנה' נהגה בתוך שלושת חודשי 'תקופת החממה' של הסמסטר הראשון ללימודים במרכז האקדמי שלם, במהלכו העריכו הסטודנטים את הצרכים של הקהילה ולמדו לא רק מה הן הבעיות, אלא כיצד הם יכולים לסייע לטפל בשורשים שלהן. "במקרים רבים הבנת הצרכים מחייבת לקחת מיזמים שיש בהם הרבה פחות 'וואו' אך הם מניחים את היסודות לשינוי בקנה מידה גדול", אומר ד"ר סטיבן חזן-ארנוף, מנהל תרבות, חברה וחיים סטודנטיאליים המלווה את הסטודנטים בתוכניות השונות. "אנו מצפים שהמענק הזה ישפיע לטובה לא רק על העובדים שייטלו חלק במיזם, אלא גם על הסטודנטים שהובילו אותו בכך שיקנה להם ניסיון חשוב כיצד לקחת חזון ובעזרת מנהיגות ומעורבות – להגשים אותו".