חדשות

כנס שלם ה-3 למדיניות וחברה: לוקחים את הכלכלה בידיים

מה קורה כשסטודנטים צעירים בונים כנס כלכלי עבור סטודנטים צעירים? זה מתחיל בסדנאות  מפתיעות ומסתיים בלייב פודקאסט. סיקור מתוך כנס שלם ה-3 למדיניות וחברה.

30 באפריל 2017

להיות פסיבי זה לא אופציה

למה לפתוח כנס על מדיניות כלכלית דווקא בסדנאות? זה בדיוק מה ששאלנו את מארגני הכנס, סטודנטים מהמרכז האקדמי שלם: ספיר בלוזר, נעמי גרינוולד ואלון תובל.

"החוט המקשר בין הסטודנטים של שלם הוא השאיפה להשפיע על החברה הישראלית ולהפוך אותה לטובה יותר. הרגשנו שהבנת הבסיס של הכלכלה חיונית להשגת יעד זה", אומרת ספיר, ממקימי ארגון "ישראל 2050" וסטודנטית ממחזור ב'.

הבנת הבסיס של הכלכלה, לדעת ספיר, חייבת להתחיל בפן האישי: "המטרה הייתה להעניק לסטודנטים כלים חיוניים ומעשיים שיגרמו להם לקחת אחריות על ההתנהלות הכלכלית שלהם. זהו הצעד הראשון בהפיכה לאזרח פעיל ומשפיע בנושאים הקשורים למדיניות כלכלית".

בנוסף, העברת החומר בקבוצות קטנות אפשרה לסטודנטים לשאול שאלות החושפות את הבלבול שלהם בתחום, מבלי להרגיש שלא בנוח. "החלק הראשון של הכנס, סדנאות מעשיות", מסכמת ספיר, "משקף את רוח הכנס כולו: להיות פסיבי זה לא אופציה בכל הנוגע להתנהלות כלכלית".

בין מנחי הסדנאות ניתן למנות את הפרשן הכלכלי ד"ר ערן בר טל, את אריאל מונין, יו"ר הוועדה לביטוח כלכלי בלשכת סוכני הביטוח בישראל ובעלים של סוכנות ביטוח גדולה, ושורת דוברים מארגון "פעמונים" המתמחה בכלכלת המשפחה והפרט, ארגון שאף היה אחד מנותני החסות לכנס.

 

 

מי משפיע על מי?

החלק השני בכנס כלל סדרת הרצאות על אודות ההשפעה של המדיניות הכלכלית על חיינו. "רצינו שסטודנטים יֵצאו מהכנס לא רק עם התובנה עד כמה משפיעה מדיניות כלכלית על חייהם, אלא גם עם התחושה של מה זה אומר באמת להשפיע על הכלכלה", מבהיר אלון תובל, שהוא עצמו המנכ"ל של "תחרות", תנועה חברתית הפועלת “למען איזון כוחם של ארגוני העובדים בישראל, לשיפור ותקינות המגזר הציבורי ולמען יחסי עבודה המבוססים על בחירה ואינטרס משותף".

בין הדוברים בחלק זה ניתן למנות את ד"ר אשר מאיר, ראש המחלקה הכלכלית בפורום "קהלת" ומרצה בכיר לכלכלה בבית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים; אמציה סמקאי, יו”ר עמותת בצדק למדיניות יהודית ודוברים נוספים.

חלק זה בכנס ננעל בהרצאה על הרגולציה בישראל והשפעתה על עסקים קטנים ובינוניים, מפיה של נעמי היימין רייש, מנהלת בכירה בסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה.

 

כלכלה: תובנה על הדרך שבה העולם עובד

הכנס ננעל בשידור חי של הפודקאסט הכלכלי "ערך מוסף", המנוהל על ידי שני צעירים בוגרי משרד האוצר ועוסק בהשפעת האזרחים על הכלכלה. הדיון הפעם עסק במקומם של צעירים בקביעת מדיניות כלכלית, ושימש סיום מושלם לכנס שהיה מושתת כולו על סטודנטים שארגנו אותו עבור סטודנטים ומתוך כוונה להפוך את המרכז האקדמי שלם לחממה סטודנטיאלית בכל הנוגע למדיניות כלכלית ולאקטיביזם.

איך מסכמים המארגנים את הכנס? "נקודת הפתיחה שלנו הייתה: 'כלכלה היא תובנה על הדרך שבה העולם עובד', ואנחנו מאמינים שככל שהסטודנטים יקדימו לעסוק ולהשפיע על נושאי כלכלה בשטח, כך טוב יותר".

 

מתעניינים בלימודים בשלם? נשמח לדבר

רוצים ללמוד במחזור הבא של המרכז האקדמי שלם? מלאו טופס וניצור אתכם קשר לגבי היום מיון הקרוב.