צוות ההוראה בשלם ומכינת עין פרת משתפים פעולה לקידום מודל החינוך הליברלי בישראל

15 בפברואר 2013

במסגרת סדרת הסמינרים לפיתוח הסגל, הצטרפו המרצים של המרכז האקדמי שלם ב-20 בדצמבר למרצי מכינת עין פרת, המדרשה למנהיגות חברתית, ליום השתלמות בו חלקו תובנות ורעיונות בדבר הוראת הלימודים ההומניסטיים בישראל.

בתוכנית הלימודים של המכינה נלמדים טקסטים מערביים ויהודיים כאמצעי לחיזוק הזהות היהודית והישראלית כאחת ולגישור על הפער שבין המסורת ובין הפרוגרסיביזם האינטלקטואלי. מדרשת עין פרת, בדומה למרכז האקדמי שלם, מדגישה גם את המחויבות לתרומה למדינה היהודית ולעם היהודי ככלל. בראש האקדמיה עומד ד"ר דוד נחמן, המשתתף בתוכנית בני משה של המרכז, ודואגת לפיתוחם המקצועי של מנהלי מכינות קדם צבאיות נבחרות בישראל.

במהלך הביקור למדו מורי שלם טקסט של ביאליק בחברת תלמידי עין פרת וחוו ממקור ראשון את עוצמתם של סמינרים קטנים המתבססים על דיון משותף. הם גם זכו לשמוע שיחה על חינוך ליברלי מפי חוקר היהדות המודרנית והציונות פרופ' אהוד לוז, מרצה ותיק של מחשבת ישראל בת זמננו באוניברסיטת חיפה ובעין פרת, אשר גם עתיד ללמד במרכז האקדמי שלם.

החניכים בעין פרת ביטאו כאיש אחד את התלהבותם מהרעיון של המרכז האקדמי שלם, המציע לישראלים צעירים המבקשים להמשיך ללמוד במסגרת המודל המשולב ומכוון-השירות של הלימודים הליברליים של מדרשת עין פרת, דרך לעשות זאת ברמה אקדמית. "שיתוף הפעולה שלנו עם עין פרת משתלב להפליא עם רוח המשימה שלנו", הסביר המנהל החינוכי של שלם, עידו חברוני. "אנחנו מבקשים להבין את הצרכים ואת השאיפות של ישראלים צעירים ויוצאי דופן, כדי שנוכל לגבש תוכנית לימודים מתאימה בשבילם. חוויית הלימוד בשלם תהיה דו סטרית, ואנחנו מתייחסים במלוא הרצינות לאחריותנו לעורר את עניינם את הסטודנטים ולתת להם השראה".