פורום שלם מארח את סיוון רהב מאיר

רהב-מאיר בת השלושים ושתיים בסך הכל, היא עיתונאית במשך רוב חייה: את דרכה המקצועית החלה בגיל שש ככתבת בעיתוני ילדים, ובגיל 17 הוציאה את ספרה הראשון "מדריך לעיתונאי הצעיר". מאז שימשה ככתבת רדיו, כתבת טלוויזיה, מנחה ומגישת תוכניות טלוויזיה.

בהרצאתה הדגישה רהב-מאיר את שליחותו של העיתונאי וחשיבותו עבור החברה הדמוקרטית. בהמשך התייחסה ל'שליחות' החדשה אותה היא חשה כאשר היא משמשת 'נציגתו של מגזר' בחוגי התקשורת, לאחר שבמהלך הקריירה המקצועית שלה הפכה דתייה.

"אני שמחה להיות ב'אוניברסיטת פרינסטון' של ישראל", פתחה את דבריה בפני הסטודנטים, וסיפרה אודות הקשר שלה למרכז האקדמי שלם, שנוצר עוד בגיל 14, אז נחשפה לכתב העת 'תכלת' אותו קראה בשקיקה.

25 בדצמבר 2013

העיתונאית ואשת התקשורת סיוון רהב מאיר התארחה השבוע בפורום שלם, תכנית המפגשים השבועית של המרכז האקדמי שלם.

מנחה הערב, ד"ר סטיבן חזן-ארנוף, עימת את רהב-מאיר עם דבריו של הפרשן והעיתונאי אהוד יערי, שהתארח בפורום אך שבועיים קודם לכן. יערי טען כי העיתונות היא מקצוע ש"שומר נפשו ירחק ממנו", וכי אין עתיד למבקשים להשתלב בו.

רהב-מאיר ענתה לדברים ואמרה כי אמנם צורת התקשורת ההגמונית שאפיינה את המדיה בישראל עד לשנים האחרונות משנה את פניה, אולם השינוי הוא פתח להזדמנויות חדשות: "כולם מחוברים, כולם צורכים יותר מידע מאשר בעבר. היום כל אחד מחזיק במכשיר סלולרי שמזין אותו במידע אינסופי ומיידי. רק במהלך השיחה פה הצצתי כמה פעמים במכשיר שלי, לבדוק אם קיבלתי תגובה מדובר של איש חשוב, לה אני זקוקה לצורך כתבה שאני מכינה. החדשות מעסיקות אותנו כמעט 24/6 (מכיוון שאני שומרת שבת)".

לטענתה, למרות הפלטפורמה התקשורתית המצטמצמת, עולם התקשורת דמוקרטי ופלורליסטי יותר מבעבר, והוא מאפשר התבוננות עומק לצד בידור, ופותח הזדמנויות חדשות לבירור הזהות האישית יחד עם שאלות על החברה ועל האדם.

נקודת מבט נוספת עליה עמדה בהרצאתה היא פניה של החברה בישראל. כמי שסיקרה את שתי הלוויות הבולטות בשבועות האחרונים, זו של הרב עובדיה יוסף ומעט לאחריה זו של אריק איינשטיין, רהב-מאיר מוצאת נקודות חיוביות במרקם החברתי העדין במדינה.

לדבריה, הנוכחות המסיבית וחסרת התקדים בלווייתו של הרב יוסף לצד האבל העמוק על פטירתו של אריק איינשטיין, שלווה בשידורים בלתי פוסקים של יצירתו לאורך ימים שלמים לאחר ההודעה על מותו, מראים כי בישראל ישנו ציבור עם מכנה משותף רחב מאוד, המסוגל להכיל את שני הקצוות-לכאורה. שתי הדמויות היו של אנשים עטופים בכבוד ואהבה מצד קהל עצום שהיה קשור אליהם בקשר עמוק ולא נראה, זאת בשל עשייה רבת שנים שנשאה הישגים אמיתיים. שניהם היו סמלים מעבר להיותם אנשים פרטיים. היא תהתה מדוע רק לאחר לכתם לעולמם עוצמתם הגורפת התגלתה.

בסיום הרצאתה הפנו הסטודנטים שאלות שונות. בתשובה לתהייה אודות האפשרות המעשית להיכנס לעולם התקשורת ענתה רהב-מאיר כי לדעתה התשתית התקשורתית החדשה מאפשרת לעשות זאת טוב מבעבר, אך לעיתונאי טוב דרושה סקרנות לצד ראייה מורכבת שיכולה להתבונן בסוגיה מכמה צדדים ונקודות מבט, ואת שני אלה עליו לפתח.

המפגש עם העיתונאית הוותיקה, בעלת הידע הרחב והדמיון המפותח, המנגישה נושאים בצורה מעוררת השתאות ומגלה התמצאות בנושאים תרבותיים וחברתיים שונים העומדים על הפרק, הקסים את הסטודנטים ואת חברי הסגל שהודו לרהב-מאיר מקרב לב על השתתפותה בפורום שלם.

לרשימת המפגשים המלאה לחצו כאן.