פורום שלם מארח את אהוד יערי

הפרשן והעיתונאי הוותיק אהוד יערי התארח במפגש האחרון של פורום שלם, שהתקיים ב-10.12.13, ושוחח עם נשיא המרכז האקדמי שלם, מרטין קרמר, על הנושא “המזרחן כעיתונאי”. את השיחה הקדימה הרצאתו של פרופ’ זאב מגן אודות מערך הכוחות הנוכחי במזרח התיכון, ועל המנצחים והמפסידים בסבב השיחות האחרונות בין איראן למערב.

11 בדצמבר 2013  |  מאת: פורום שלם

הפרשן והעיתונאי הוותיק אהוד יערי התארח במפגש האחרון של פורום שלם, שהתקיים ב-10.12.13, ושוחח עם נשיא המרכז האקדמי שלם, מרטין קרמר, על הנושא "המזרחן כעיתונאי".

את השיחה הקדימה הרצאתו של פרופ' זאב מגן אודות מערך הכוחות הנוכחי במזרח התיכון, ועל המנצחים והמפסידים בסבב השיחות האחרונות בין איראן למערב, בו היו מעורבות ארה"ב ואירופה כמו גם, בעקיפין, מדינות המפרץ ומדינת ישראל.

יערי, ששימש כתב לענייני ערבים בעיתון 'דבר' ובגלי צה"ל ופרשן לענייני המזרח התיכון בטלוויזיה הישראלית, נשאל על ידי ד"ר קרמר על המסלול המקצועי בו בחר,וכתשובה סיפר על ילדותו במטולה ועל המפגש הבלתי אמצעי שהיה לאנשי המושבה עם שכניהם הערבים הלבנונים. כנער, האזין לתוכניות בשפה הערבית ששודרו ברדיו במדינות השכנות.

במהלך הקריירה הארוכה שלו כעיתונאי ופרשן סיקר יערי אינספור מפגשים בין ראשי מדינת ישראל למנהיגים ערביים ואת שיא עשייתו הוא רואה בביקורו ההיסטורי בקהיר בשנת 1977, לפני חתימת הסכם השלום עם מצרים, כשזו עדיין הייתה מוגדרת כמדינת אויב. הנסיעה, שנעשתה ללא ידיעתם ובניגוד לדעתם של ראש הממשלה ושר הביטחון דאז, בגין ודיין, מוגדרת על ידו כ"חשיפת הישראלים לעם המצרי, וחשיפת המצרים לעם הישראלי".

עוד סיפר לסטודנטים על מפגשיו עם שורה ארוכה של אישים מן העולם הערבי, ביניהם אנואר סאדאת, חוסני מובראק ויאסר ערפאת ועל הקשרים הנדירים שרקם עמם.

יערי, שהוא בעל תואר B.A בלימודי המזרח התיכון מהאוני' העברית בירושלים, ובעל תואר M.A בלימודי המזרח התיכון מאוני' ת"א, ציין את שיתוף הפעולה ההולך ומתמעט בין האקדמיה לכלי התקשורת ואמר כי לא ברור עד כמה בעולם האקדמי מעודכנים במתרחש 'בשטח', ולפיכך פעמים רבות ההבנה המעמיקה שלהם בנושאי המחקר איננה רלוונטית להבנת האירועים. כדוגמה הפוכה לכך הביא את ד"ר מרטין קרמר, המפרסם באורח קבע סקירות מלומדות אודות המזרח התיכון, שעל פי ידעתו האישית של יערי נקראות על ידי קובעי מדיניות מסביב לעולם.

מפגש זה ממשיך את סדרת המפגשים העוסקים בנושאי המזרח התיכון. האחרון שבהם היה עם ד"ר דן שיפטן, ראש המרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה. בשלב השאלות עימתו הסטודנטים את יערי עם דברים שאמר ד"ר שיפטן, וכך נוצר 'שיח וירטואלי' פורה עניין בין שני הדוברים, שהביאו כל אחד את השקפת עולמו

בסיום השיחה הזמין יערי את תלמידי המרכז האקדמי שלם לביקור באולפני הערוץ השני, וצוות המרכז כבר החל בהליכי התיאום לקראת קיום הביקור.

לרשימת המפגשים המלאה לחצו כאן.

רוצים ללמוד במחזור הבא של המרכז האקדמי שלם? מלאו טופס וניצור אתכם קשר לגבי היום הפתוח הקרוב.