גאלת בוגרים, מכירה פומבית ודברים טובים
לבושים במיטב מחלצותיהם נפגשו הבוגרים והבוגרות של המרכז האקדמי שלם בערב חגיגי גדוש קוקטיילים, אווירה נוסטלגית ואוכל טוב. אבל כל זה היה רק תירוץ – הסיבה האמיתית למפגש היא חיזוק קשרי קהילה וערב התרמה לקרן הבוגרים
באולם ישובים עשרות צעירים וצעירות לבושים במיטב מחלצותיהם, כל אחד מהם אוחז בשלט עם מספר, עיניהם של כולם נשואות אל בקבוק הברנדי על הבמה. מחירו ההתחלתי היה פחות מ-200 ש"ח, אך הצעקות הנלהבות מקהל היושבים גרמו לו להאמיר בקצב מסחרר: "450 פעם ראשונה, 450 פעם שנייה, האם אני שומע כאן 500? רגע, שמעתי פה 520? פעם ראשונה, פעם שנייה, פעם שלישית – והברנדי הולך לבחור עם עניבת הפפיון בשורה הרביעית!"
בוגרים, בוגרות, עקבים ועניבות
עוד נחזור אל המכירה הפומבית, אבל בואו נתחיל מההתחלה: ערב "גאלת הבוגרים" של המרכז האקדמי שלם הוא אירוע חגיגי ונוצץ שמהווה קודם כול מפגש חברי מרגש אחרי תקופה שבה לא הייתה הזדמנות להתראות פנים אל פנים. מטרה נוספת היא גיוס כספים למען קרן הבוגרים של המרכז האקדמי שלם. קרן זו נועדה לסייע במימון אירועי בוגרים, ולעזור לבוגרים הנקלעים למצוקה כלכלית. הקרן ממומנת על ידי תרומות של הבוגרים עצמם.
הערב נפתח, כמו כל ערב מוצלח, בשילוש הקדוש של קוקטיילים, מתאבנים ומינגלינג. עם כל אדם שנכנס ללובי אפשר היה לחוש את גל ההתרגשות ואת קבלת הפנים החמה שקיבל מחבריו. בין הנוכחים והנוכחות יכולתם למצוא אקדמאים בעלי תארים מתקדמים לצד אנליסטים, אנשי תקשורת ופובליציסטיקה, אנשי מדיניות וממשל, עצמאים ויזמים, עובדי הייטק וקרנות הון-סיכון ואנשי חינוך. על פני כולם, בלי יוצא מן הכלל, נסוך חיוך רחב ותחושה חמימה – חזרנו הביתה, כמה טוב להיפגש.
האמת שקשה להסביר לאנשים מבחוץ עד כמה נעים להיפגש שוב עם חברים מהתואר במרכז האקדמי שלם. אלה לא רק חברים לספסל הלימודים, אלא סוג של אחים ואחיות שעוצבו באותו המקום וחולקים רעוּת שיכולה לנבוט רק אצל מי שעברו יחד חוויות משמעותיות ותקופות לא פשוטות ויצאו משם לעולם הגדול. מפגש של יחידים שיודעים שיש להם רשת ובית שממשיכים לחבר אותם יחד. אז כן, כשנפגשים לערב אחד, אחרי לפחות שנתיים של מפגשים מרחוק – זה משמח ומרגש.
השיחה ה"שלמית" יוצאת מהכיתה
אחרי ההתרגשות הכללית היה מאתגר להוביל את קהל הבוגרים מהלובי אל עבר ההתכנסות המרכזית באולם, אך לבסוף כולם התיישבו במקומותיהם, בזמן שלבמה עלו און דגן ואביה סנדק, בוגרי מחזור ג' שהנחו את הערב בחן ובהומור פנימי שאת רובו רק בוגרי שלם יכולים להבין. עד מהרה הוזמן אל הבמה הנשיא הטרי של המרכז האקדמי שלם, פרופ' ראס רוברטס, כלכלן, סופר ומרצה. רוברטס בירך את הבוגרים ואמר: "אנחנו רוצים להמשיך את השיחות שהיו לכם כאן בכיתה לשיחה גדולה ורחבה יותר בארץ". הוא דיבר על ההשפעה שהוא צופה שתהיה למרכז האקדמי שלם על השיח בארץ. הוא גם סיפר על התרומה המיוחדת לערב זה – יינות מיקב בת שלמה בצפון הארץ, שמאוחר יותר הבוגרים ייהנו מהם על שולחנות ארוחת הערב. הוא חתם את דבריו בהצהרה משמחת ביותר, שבקרוב עתידה להיפתח במרכז האקדמי שלם תוכנית נוספת לשתיים הקיימות בה, תוכנית שתעניק למשתתפיה תואר ראשון בכלכלה ומדיניות ציבורית נוסף לתואר בלימודים הומניסטיים.
הדוברת הבאה היא הגב' אודליה יצקן, מנהלת מדור חדשנות וקשרי בוגרים, מי שהקימה בשתי הידיים את רשת הבוגרים הענפה. זו בין השאר הסיבה שכשעלתה לבמה מחיאות הכפיים נמשכו דקות ארוכות. אודליה דיברה על הסימנים להתחלה של הציוויליזציה – המקומות שבהם לקהילה יש ערך. היא הודתה לכל הבוגרים והבוגרות שלוקחים חלק בקהילה ויוצקים בה ערך ומשמעות מדי יום. "קהילת הבוגרים", אמרה אודליה, "מורכבת מאנשים טובים ומוכשרים, אינדיבידואלים אמיתיים שרוצים לעשות טוב. קהילה שבה כל אחד ואחת יודעים שמה שהם לא יבקשו – כולם יושיטו להם יד". ברקע, לדבריה, עומדות קבוצות ווטסאפ ופייסבוק שוקקות של הבוגרים והבוגרות, שבהן אפשר לבקש כל דבר והמענה יינתן בתוך מספר רגעים, בין אם מחפשים מספר של בכירה בתעשייה או המלצה לעבודת דרושים. הנטוורקינג של הקהילה חי ובועט. "זו הזדמנות לחגוג חמש שנות פעילות, וזה לא היה קורה בלעדיכם", חתמה אודליה את דבריה ומחיאות הכפיים הסוערות לא איחרו לבוא.
השקעה לטווח רחוק
אחרי שכל האנשים החשובים אמרו את הדברים המתבקשים מהמעמד, הגיע לב ליבו של הערב – המכירה הפומבית. המכירה הפומבית היא תרועת הפתיחה לקמפיין גיוס התרומות לקרן הבוגרים. קמפיין שרץ במשך שבוע בלבד ובו הבוגרים תורמים תשורות שחבריהם יכולים לרכוש, והכסף הולך ישירות לקרן הבוגרים שמטרתה לממן אירועי בוגרים ובעיקר לסייע לבוגרים בזמנים שהם זקוקים לעזרה. בין התשורות תוכלו למצוא ייעוץ משכנתה, טיפול שיאצו, סדנת כתיבה, סיוע בירוקרטי, סיור ליקוט חורפי או פגישות ייעוץ במגוון נושאים כמו המעבר להייטק או הכנת זוגות לחתונה. במרכז המכירה הפומבית של הערב עמדו שלוש תשורות נחשקות – חופשה זוגית עם מסאז' ליד הכנרת, שבסוף הערב נמכרה ב-1,200 ש"ח, בקבוק ברנדי מיקב ירושלמי מקומי, שאותו פגשתם כבר בפתיח, שנמכר בסוף הערב ב-520 ש"ח ולבסוף – עותק של הספר "התופת" של דן בראון מאנגלית, מוער ומואר בהערותיו הביקורתיות והמשעשעות של המרצה בתוכנית ללימודים הומניסטיים ד"ר ליאון יעקובוביץ-עפרון, שנמכר – תחזיקו חזק – ב-666 ש"ח. ככה זה כשמעריכים תרבות פופולרית ויודעים לקבל אותה עם קורטוב של ביקורת אקדמית.
מחויכים ונמרצים התקדמו הבוגרים אל מעגלי השולחנות של ארוחת הערב העשירה שציפתה להם בכיתות. סועדים את ליבם ונהנים מהיין, הם המשיכו לשוחח ולדבר על כל מה שמטריד בוגרים של מוסד יוקרתי ביציאה אל העולם הגדול. כמו בכל אירוע שמכבד את עצמו, הערב נחתם באפטר פרטי, שכלל מסיבת ריקודים סוערת במועדון הסטודנטים, קינוחים, בירות ורחת לוקום. גם מי שהעדיף לשוחח בצד נהנה מהאווירה החברית והחמימה של ערב אחד שבו היו הרבה יותר מנוסטלגיה ואוכל טוב. זה היה מפגש משמעותי בין חברים למען קהילת הבוגרים. איך כתב חיים גורי בשיר "הרעות"? – יפי הבלורית והתואר.