חדשות ואירועים
פרופ\' ישעיהו גפני מונה לנשיא המרכז האקדמי שלם בירושלים
פרופ' ישעיהו גפני מונה לנשיא המרכז האקדמי שלם בירושלים

נשיא חדש למרכז האקדמי שלם: פרופ' ישעיהו גפני

פרופ’ גפני, מומחה בעל שם עולמי להיסטוריה יהודית בתקופת בית שני והתלמוד, מונה לנשיא המרכז האקדמי שלם ויכנס לתפקידו בראשית חודש אוקטובר הקרוב.

20 בספטמבר 2016

חילופי גברי בנשיאות המרכז האקדמי שלם: פרופ' ישעיהו גפני מונה לנשיא במקומו של ד"ר מרטין קרמר, ששימש נשיא מיועד ונשיא בפועל בשבע השנים האחרונות.

פרופ' גפני, שהוא מומחה בעל שם עולמי להיסטוריה יהודית בתקופת בית שני והתלמוד, עומד בראש הקתדרה ע"ש סול רוזנבלום לתולדות עם ישראל באוניברסיטה העברית וייכנס לתפקידו בראשית חודש אוקטובר הקרוב.

"המרכז האקדמי שלם הוא מוסד חדש ומרתק", אמר גפני עם היוודע דבר המינוי. "יחד עם שקידה על פיתוחם של חוקרים צעירים, אנחנו מבקשים לייצר אנשים בעלי השכלה רחבה שנפגשו עם ספרי היסוד באופן ישיר, ולא רק דרך מחקרים על אודותם. בחברה דמוקרטית יש ערך בלימודים המניחים תשתית ידע רחבה – כך מפתחים אנשים בעלי מחשבה מקורית, חופשית ועצמאית".

פרופ' ישעיהו גפני, נשוי ואב לארבעה ילדים, עלה לישראל בשנת 1958 מארצות הברית. את תאריו קיבל מהאוניברסיטה העברית, שם עמד בראש המכון למדעי היהדות ע"ש מנדל ושימש כמנהל החינוכי במחלקה ללימודי מוסמך בבית הספר לתלמידי חו"ל ע"ש רוטברג.

במהלך השנים פרסם וערך גפני שורה ארוכה של ספרים, מאמרים ומחקרים על אודות ההיסטוריה היהודית בתקופת בית שני והתלמוד, ושימש כמרצה אורח מוערך באוניברסיטאות רבות, ביניהן הרווארד, ייל ובראון.

ועדת איתור הנשיא דנה במועמדותם של עשרות פרופסורים מהארץ ומחו"ל מאז שהודיע ד"ר מרטין קרמר על סיום תפקידו לפני כשנה.

מר סנדי קולב, מי שעמד בראש הוועדה, הביע את ביטחונו כי "פרופ' גפני הוא האדם הנכון להוביל בעת הזו את שלם, מוסד אקדמי המייצג מודל חינוכי חוצה דיסציפלינות, ומשלב רוחב דעת עם התמקדות באישיותו של הסטודנט".

מתעניינים בלימודים בשלם? בדקוּ התאמתכם

רוצים ללמוד במחזור הבא של המרכז האקדמי שלם? מלאו טופס ובואו ליום הפתוח הקרוב:

*הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה