חדשות ואירועים
מלמד ערבית מודרנית. ד\
מלמד ערבית מודרנית. ד"ר אריק סדן.

אריק סדן מצטרף לפקולטה של המרכז האקדמי שלם כמרצה מן המניין

16 במרץ 2017

ד"ר אריק סדן, חוקר דגול של השפה הערבית ומומחה לכתבי יד עתיקים בערבית, הצטרף זה עתה לתוכנית של לימודי מזרח תיכן ואיסלאם של מרכז שלם. מומחה לדקדוק ערבי בעל שם עולמי, ד"ר סדן מלמד את חניכי מרכז שלם ערבית מודרנית , במטרה "לאפשר להם לקרוא טקסטים בערבית עכשווית וכמו כן, לנהל שיחה שוטפת עם דוברי ערבית שפת אם,מה שכרגע אפשרי רק מבחינת בוגרים בודדים בתחום." טוען סדן.

הוא מסביר כי ''ההחלטה של מרכז שלם לנהוג בערבית כשפה חיה" ,  מבדילה בינו לבין מוסדות אקדמיים אחרים בישראל, המציעים תארים בלימודי מזרח תיכון. סדן, אשר ספרו

''The Subjunctive Mood'' נחשב לנושא הדגל בעולם של המחשבה הבלשנית של השפה הערבית, מתעקש על דגש ייחודי הזה כסיבה להיותו כאן. אחרי הכל, כשהוא לא מעביר קורסים באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הוא עסוק במחקרו עבור הפרויקט הבינלאומי Biblia Arabica.

הפרויקט, שעוסק במיפוי כתבי יד וחלקים של של כתבי קודש אשר נמצאו במזרח התיכון ובכל העולם, בוחן את שיטות התרגום השונות-משפות כגון עברית, ארמית, סורית, יוונית וקופטית לערבית— בשביל ללמוד עוד על ההשפעות הדתיות והתרבותיות המשותפות בין הקהילות השונות. מפאת חוסר זמן לשלב קורס נוסף, בזמנו, ד"ר סדן סירב תחילה להצטרף לפקולטה של מרכז שלם- עד שפגש את הסטודנטים שלו.

"הם באמת חדורי מוטיבציה.התלמידים במסלול מורחב זה רואים בלימודיהם צעד קריטי  לקראת תפקיד מכריע בחברה הישראלית, אז איך אני, בתור מורה שלהם לא אהיה חדור מוטיבציה?"שואל ד"ר סדן.בתור מישהו שעבד בעבר בקבוצות מעורבות של דוברי עברית וערבית מטעם משרד החינוך ובהווה  ושוקד כרגע  דרך המחקר שלו להבהיר  את הנקודות הרבות בצומת דרכים בין התרבות הערבית לתרבויות אחרות, ד"ר סדן הינו מאמין ביכולת של אדם רב-לשוני להעניק תרומה משמעותית לקהילה ולמדינה שלו או שלה." הסטודנטים של מרכז שלם מזכירים לי  שיש פוטנציאל גלום בתחום ואני שבע רצון לדעת שיש ביכולתי להביא אותם לאן שהם שואפים להגיע.

קבלו עדכונים משלם

לקבלת עדכונים מהמרכז האקדמי שלם, מלא/י את פרטיך