כתיבה היא כידוע, צורת תקשורת, ותקשורת מטרתה להעביר מידע מהכותב לקורא. כדי שהמידע יעבור באופן נהיר ויביא לתוצרים המצופים, על הכותב להכיר ולהבין את הנמען - "קהל היעד": כלומר להבין מה מניע אותו, מה האינטרסים שלו, ומה מעסיק אותו כרגע. על אחת כמה וכמה כשמדובר בכתיבה מקצועית. או אז הפנייה צריכה להיות ברורה ונגישה באופן שימשוך את אותו נמען לקרוא, וגם כדי שיגיב באופן שבו אנחנו מייחלים לו.
זה לא כ"כ פשוט. אני אישית נתקלת בקושי רגשי וטכני ליצור קשר עם אנשים חדשים ולעניין אותם בתכניות שלי, ומהצד השני מקבלת פניות ממבקשי בקשות שמוציאות אותי מדעתי.
אז איך עושים את זה? בואו נתחיל ב- איך לא עושים את זה:
- הודעת וואטסאפ קולית.
- הדעת וואטסאפ מקוטעת. שברי משפט בהמשכים.
- התעניינות מזויפת לשלומי.
- הודעת וואטסאפ שפולשת לשעות הפנאי.
- פנייה חברית מדי, ללא היכרות מוקדמת.
- מלל ארוך או מלל בלתי מובן.
- הצגה עצמית ארוכה.
- פנייה בהמשך לשיחה או נושא שעלה בעבר, בציפייה שאזכור במה מדובר.
משלל הטעויות שלעיל ניתן למעשה לזקק 2 תובנות חיוביות שכדאי שילוו אותנו בעת פנייה לאדם זר בבקשה, ואלו הן:
- התחשבות: כדאי לזכור שיש 'אדם' שמקבל את הפנייה שלכם. נשתדל להכיר אותו, להבין מה מעניין אותו ולשלוח את ההודעה באופן שיהיה לו הכי קל לקבל אותה.
- בהירות: כדאי שנבין מה אנחנו רוצים ומבקשים. כך נוכל לכתוב פנייה בהירה ומתומצתת.
וביתר פירוט:
מייל או וואטסאפ? המה והאיך
- המקום. אי- מייל או וואטס אפ? להלן יתרונות וחסרונות.
פנייה במייל: זוהי פנייה מכבדת. לא פולשת לפרטיות. מדיום יותר שמרני, שיוצר ריחוק. אך יש אפשרות לכתוב מעט יותר באריכות.
פנייה באמצעות וואטס אפ: המדיום יוצר אינטימיות ותחושת דחיפות. אך ההודעה שלכם יכולה להיבלע ולהישכח בזרם הבלתי פוסק. אם בחרתם להציג את עצמכם בוואטס אפ, כדאי שתעשו את זה לאחר ששקלתם את כל החלופות. - הזמן. פנייה במייל: המדיום כאמור לא פולשני, ולכן אפשר לשלוח כמעט בכל עת, למעט שבתות וחגים. מומלץ לשלוח בערב כך שהאי-מייל שלכם יהיה הראשון לקריאה על הבוקר.
פנייה באמצעות וואטסאפ: רק בשעות העבודה: 8:30 - 18:00. - העלילה. לרוב, מיילים נסרקים במהירות ורק אז נפתחים במלואם. לעיתים קרובות, גם מסיבות טכניות, המלל היחיד שנקרא הוא הנושא ומשפט הפתיחה. לכן:
- הכותרת צריכה להיות עניינית ומעניינת.
- משפט פתיחה, קולע ותמציתי, כך שיסביר את עיקר הפנייה.כדאי לזכור שכמו עבודה אקדמית, מייל בנושא מקצועי הוא לא סיפור בלשי. לא מובילים את הקורא צעד אחר צעד עד לגילוי המרעיש של נושא הפנייה. להיפך, מהות הפנייה מוכרזת כמה שיותר מוקדם.
טיפ: יתרון חשוב בפנייה לאנשים חדשים, הוא האפשרות ליצירת אמון. לכן אם יש באפשרותכם ליצור זיקה זה המקום לעשות זאת. דוגמאות ליצירת אמון: לציין שיש מכר שקישר ביניכם; לציין שאתם שייכים לארגון גדול ומוכר; מחמאה או התעניינות מקצועית.
- פסקה קצרה על מה אתם רוצים, ולמה זה יכול לעניין את הנמען.
- היכרות : קצת על עצמכם/הארגון שבשמו אתם פונים.
- סיכום: שילוב 2 הפסקאות הראשונות ודיוק של הבקשה.
- סיום: קריאה לפעולה. מתי אפשר לשוחח טלפונית? או הצעה ל- 3 מועדים אפשריים לפגישה (ככה נחסוך את הפינג-פונג המייגע והמטריח של קביעת פגישה).
- תודה
המטרה: להיפגש פנים אל פנים. האמצעי הדיגיטלי הוא לא חלופה למפגש, הוא אמצעי ליצירת קשר ראשוני.
לא קיבלתם תשובה: קראו שוב את הפנייה שלכם. שפצו אם יש צורך ושלחו שוב.