חדשות

מדעי הרוח – להעיף את הקריירה שלך קדימה

הגיע הזמן לחשוב על השנה הבאה – ועל השנים שאחריה. תואר במדעי הרוח מאמן אותך בכתיבה ורטוריקה, פותח אותך לעולם עצום של ידע והשכלה רחבה ועוזר לך לבנות קריירה. הנה כמה תשובות לשאלה "מה עושים עם זה?".

1 בנובמבר 2014   |  מאת: מערכת תוכן ועניינים

יש תקופה שבה זה מתחיל לקרות. בדיוק סיימת את השירות הצבאי או הלאומי או חזרת מדרום אמריקה (או שסתם עזבת את העבודה והתעוררת מאוחר לשבוע-שבועיים), ואז כולם – שבאמת התאפקו יפה עד עכשיו – מתחילים עם השאלה הגדולה: “לא הגיע הזמן לחשוב על השנה הבאה?”.

והאמת היא שדווקא חשבת על לימודים בשנה הבאה. אפילו על די הרבה לימודים: היסטוריה מעניינת אותך וגם קצת פילוסופיה, ויש בך רצון לדעת יותר על פוליטיקה וממשל, מדיניות, אמנות ומוזיקה. אבל חייבים לוותר על כל תחומי העניין האלה כדי להבטיח קריירה מוצלחת (וכדי לרַצות את כולם), לא?

בכן, לא: אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. רוצה לדעת למה? הכנו עבורך כמה תשובות לכל מי ששואל איזו קריירה אפשר לפתח עם תואר במדעי הרוח:

אי אפשר לדעת מה יהיה המקצוע המבוקש בסיום הלימודים

האם לפני 15 שנים מישהו יכול היה לצפות את ההתרחבות של גוגל? ולפני עשר שנים את פייסבוק? ולפני 5 שנים את ווייז? אנו חיים בעולם המשתנה במהירות. כפי שאומר ראש תכנית הליבה באוניברסיטת קולומביה, ניו יורק, פרופ’ רוזוולט מונטאס, לא ניתן לדעת מה יהיה המקצוע המבוקש בעוד 4-5 שנים – בערך הזמן שבו הלימודים שלך אמורים להסתיים. השווקים מייצרים כל הזמן הזדמנויות עסקיות חדשות הפתוחות רק בפני אנשים משכילים, מרשימים, בעלי יכולות ביטוי טובות, יצירתיות וחשיבה ביקורתית, ואלו בדיוק התכונות שהלימודים ההומניסטיים מעמיקים. הלימודים ההומניסטיים, טוען מונטאס, מכינים אתכם לתפקידים שעוד לא קיימים.

האנשים המובילים בחברה הם אנשים שמחזיקים בהשכלה רחבה

מיהם האנשים שעושים שינוי באמת? למי יש יכולת להגיע לציבור רחב ולהשפיע על חייו? הנה רשימה חלקית: מי שמחזיקים בעמדות בכירות בממשלה ובדיפלומטיה, שמהווים מקור לחיקוי בשל שאר הרוח שהם מקרינים, מי שמקימים חברות המעסיקות מאות עובדים ומוציאים מוצר חדש ומלהיב לשוק, מי שכותבים מחקרים פורצי דרך ומי שמובילים שינויים חברתיים.

כל אלה הם תחומים שרק מי שלומד מדעי הרוח מסוגל להבין אותם – ולחבר ביניהם. כפי שאמר מייסד חברת אפל סטיב ג’ובס, שגם הכשרתו הייתה במדעי הרוח: “הטכנולוגיה איננה מספיקה, אלא יש צורך בטכנולוגיה המחוברת ללימודים ליברליים, המחוברת למדעי הרוח ומניבה תוצרים שגורמים ללב לשיר”.

לימודים הומניסטיים משדרגים כל תחום שיש לך רצון להתפתח בו

מדיפלומטיה ועד כלכלה, מניהול ועד יזמות עסקית, מתקשורת ועד הוראה: בכל אחד מהתחומים האלו חשובה ההסתכלות הרחבה היודעת לקחת מניסיון העבר וליישם אותו על יוזמות העתיד. חינוך הומניסטי אמיתי מייצר עומק ונותן הקשר היסטורי לרעיונות המסתובבים בעולם.

הלימודים העיוניים מפתחים את יכולת הלמידה ומשפיעים על מעסיקים רציניים בשיקולי הקבלה לעבודה. “הדבר המרכזי שצריך ללמד את הסטודנט הוא ללמוד איך ללמוד, איך לנתח ואיך להפריד בין עיקר לטפל” אמר מנכ”ל סלקום עמוס שפירא, בכנס שעסק בנושא. “אפשר ללמוד את זה מלימודי היסטוריה, תלמוד, תנ”ך או פילוסופיה”.

כאשר אתם מגשימים את עצמכם, אתם בונים לטווח ארוך

בתרבות המזרח ידוע המשל על הנזיר ששאף שיהיו לו לחם ופרח: לחם כדי שיהיה איך לחיות, פרח כדי שתהיה סיבה לחיות. עבור רבים מבוגרי המוסדות להשכלה גבוהה, שנות הלימודים הן השנים היפות ביותר והזכורות ביותר לטובה. זהו זמן מתאים להרחיב אופקים, לגעת בכל תחומי הידע ולבנות את האישיות והעתיד. אם אלה תחומי העניין שלך, הלימודים ההומניסטיים ימלאו אותך סיפוק.

רוצה להבין יותר איך הלימודים ההומניסטיים משמשים בסיס להצלחה בכל תחום בחיים? עכשיו יש לך הזדמנות לשוחח עם נציג מנהל הסטודנטים ולקבוע פגישה אישית.

מתעניינים בלימודים בשלם? נשמח לדבר

רוצים ללמוד במחזור הבא של המרכז האקדמי שלם? מלאו טופס וניצור אתכם קשר לגבי היום מיון הקרוב.